Dia des Be
És l'inici de totes les celebracions de Sant Joan. Té lloc el diumenge abans dels dies 23 i 24. A partir de les nou del matí, la Junta de Caixers acompanya l'Homo des Be, un home vestit amb pells de be que passeja un anyell a l'esquena per les posades de les institucions i dels cavallers.
Actes
Dia des Be
 
Amb aquest nom és conegut el diumenge abans dels dies 23 i 24 de juny. Aquest acte és l'inici de totes les celebracions. Aquest dia es reuneixen els membres de la Junta de Caixers al palau del Caixer Senyor, on aquest entrega la bandera al Caixer Fadrí i on, a les 9 del matí en punt, el fabioler sona per primera vegada el tambor i el fabiol.

Després, i seguint un ordre rigorós, la comitiva visita l’Ajuntament, el Bisbe, els nobles, els cavallers que prendran part en la qualcada, i els propietaris de llocs que aporten cavall a la qualcada. El personatge més vistós i que només podem veure en aquesta diada és l'homo des be: un home vestit amb pells de be, amb creus pintades als peus i als braços, i carregat amb un anyell; és la simbologia viva de Sant Joan Baptista.

Paral·lelament, al fosquet, a l'avinguda de la Constitució hi té lloc la primera tirada d'avellanes de les festes i, davant el bar de Calós, la Banda Municipal de Música interpreta el primer Jaleo, sense cavalls.
El Be engalanat
Detall del Be
Tirada d'avellanes
Recomanacions