Dissabte de Sant Joan
El 23 de juny, Ciutadella esdevé festa i els cavalls es converteixen en els veritables protagonistes. A les dues del migdia el fabioler comença el replec de la qualcada, i l'acte central del dia és el Caragol des Born. La festa s'allarga fins ben entrada la nit, amb les Corregudes de Sa Plaça i el Caragol de Santa Clara.
Actes
Dissabte de Sant Joan
 
Un poc abans de les dues del capvespre del 23 de juny, el fabioler, muntat en la somereta, es dirigeix al palau del caixer senyor per a demanar permís per començar a fer el replec de la Qualcada. Atorgat el permís, toca el fabiol i el tambor, i s’inicia així el replec.

Completada la Qualcada, es dirigeix a l’Hospital Municipal; i desfila per la plaça a fi que els internats, des de finestres i balcons, puguin fruir uns minuts de les festes.

Els membres de la Qualcada van entrant a la plaça des Born, i es col·loquen així com poden a la banda dreta. A les sis en punt és quan el caixer senyor i el caixer capellà fan l’entrada i saluden al galop, moment en el qual esclata la música del Jaleo i comença el Caragol des Born. En el llenguatge popular d’aquestes festes, s’anomena caragol a un recorregut delimitat entorn al qual s’hi fan, normalment, tres voltes a cavall. En aquest cas, la primera i la tercera voltes són amenitzades amb la música del Jaleo; i constitueix un dels actes més espectaculars i alegres de la festa.

Un cop acabat el Caragol, la Qualcada surt de la plaça i va cap a l’ermita de Sant Joan de Missa, passant per la plaça d’Artrutx. Una vegada a l'ermita, té lloc la cerimònia del Cant de Vespres.

De tornada, la Qualcada entra a la ciutat a sol post pel carrer de Sor Àgueda, i segueix després per la Contramurada i el carrer de Maó, per tal d’anar a Córrer a sa Plaça, que consisteix a anar tres vegades de la plaça Nova a la plaça de la Catedral, i viceversa. Acabades les Corregudes, la comitiva es disposa a començar el Caragol de Santa Clara.

El Caragol de Santa Clara consisteix a fer tres passades pels carrers de sa Font, placeta des Bastió, Santa Rosalia, Maria Auxiliadora, Francesc de Borja Moll, placeta des Bastió, ses Roques, Sant Cristòfol i Sant Climent, començant i acabant davant del monestir de Santa Clara. Els genets han d’entrar a cavall dins el pati del convent, fer-hi una volta i saludar encarant-se a la façana de l’edifici. Els cavalls fan entra, és a dir, que entren i surten de les cases amb el consentiment dels propietaris durant el seu recorregut. També és un moment que aprofiten tant fillets com avis per a fer sa capadeta des de portals i finestres, acaronant suaument el cap dels cavalls quan tenen l’oportunitat.

Després, ja sense els cavalls, caixers i cavallers celebren una beguda al palau del Caixer Senyor. Després, la comitiva va a deixar el Caixer Capellà, i allà es dóna per acabada la tanda del Dissabte de Sant Joan.
Caragol des Born
Fabioler
Sant Joan de Missa
Cavall
Recomanacions