Cavalls
Animal noble on els hagi, és el gran protagonista de la festa i un element identificador de Menorca. Engalanat segons marca la tradició, és menat per caixers i cavallers pels diferents escenaris de la celebració. El seu bot és una de les grans icones de Sant Joan.
Protagonistes
Cavalls
 
Els cavalls són un element imprescindible per a la festes de Sant Joan. Engalanats com marca la tradició, recorren els diferents escenaris de la festa menats per caixers i cavallers experts en el seu domini. La seva presència als carrers de Ciutadella comença el Dissabte de Sant Joan (23 de juny) a migdia, quan el Fabioler comença el replec de tots els integrants de la qualcada. Són els veritables protagonistes de la festa fins ben entrada la nit del Dia de Sant Joan (24 de juny).

La seva imatge elegant és un dels emblemes de Sant Joan. Cada cavall va engalanat segons el càrrec del caixer o cavaller que el porti. Per exemple, els cavalls dels cavallers i els Caixers Pagesos duen la cua pentinada i subjectada amb flocs de seda o flors de roba de colors diferents i altres motius. En canvi, els cavalls del Caixer Senyor i el Caixer Casat duen la cua amollada i pentinada.

El cavall és un animal noble, però és un animal. Els cavallers i caixers tenen una gran habilitat per dominar les seves muntures, però no és recomanable voler interactuar amb un cavall si no es coneix prou l'animal i no s'està prou segur de com actuar.