Escenaris
Santa Clara
 
Amb aquest nom es coneix la zona on té lloc el Caragol de Santa Clara, i que pren el nom del monestir precisament de Santa Clara. Així, es tracta d'un seguit de carrers del nucli antic de Ciutadella, la majoria d'ells empedrats i també relativament estrets alguns.

El Caragol consisteix a fer tres passades pels carrers de sa Font, placeta des Bastió, Santa Rosalia, Maria Auxiliadora, Francesc de Borja Moll, placeta des Bastió, ses Roques, Sant Cristòfol i Sant Climent, començant i acabant davant del monestir de Santa Clara. Els genets han d’entrar a cavall dins el pati del convent, fer-hi una volta i saludar encarant-se a la façana de l’edifici.

Aquest és el Caragol que es repeteix més vegades durant les festes. A més, és molt sentit i apreciat pel poble, sobretot pel fet que els cavalls fan entra, és a dir, que entren i surten de les cases amb el consentiment dels propietaris durant el seu recorregut. També és un moment que aprofiten tant fillets com avis per a fer sa capadeta des de portals i finestres, acaronant suaument el cap dels cavalls quan tenen l’oportunitat.

L’ambient del Caragol de Santa Clara és festiu i familiar al mateix temps. La barreja entre la gent del poble i els protagonistes de la festa ofereix un espectacle on s’agermanen la bulla i la intimitat.