Escenaris
Sant Joan de Missa
 
L'ermita de Sant Joan de Missa és una petita església rural situada als afores de Ciutadella que ja existia al 1301. Va ser nomenada com una de les set parròquies en què va ser dividida Menorca per Jaume II en aquest any, possiblement amb la intenció de crear un pol d'atracció per establir en aquesta zona una nova població. Aquesta idea va fracassar ja que al llarg del segle XIV es va transformar en capella i va passar a dependre de la parròquia de Ciutadella.

El dissabte de Sant Joan, després del Caragol des Born, la qualcada es desplaça fins a Sant Joan de Missa per celebrar l'acte religió del dia. Els trajectes d’anada i tornada a l’ermita cal fer-los a cavall per part de tots els integrants de la Qualcada. En arribar-hi, la Qualcada desfila per davant l’ermita, mentre el fabioler, a peu, toca el tambor i el fabiol. Després, caixers i cavallers desmunten i passen davant de la porta de cal donat per reunir-s’hi. Des d’allí passen, a toc de tambor, a l’ermita en comitiva i a peu, de menor a major, precedits pel fabioler. En arribar a la porxada, la formació s’hi detén, tot formant un passadís, per tal que hi passin el caixer senyor i el caixer capellà. En arribar a la porta de l’església, el noble dóna preferència al capellà; i pel que fa a la resta, aniran entrant de major a menor edat. El fabioler, sense deixar de sonar, serà el darrer en entrar al temple.

Després, a dins de l'ermita, té lloc la cerimònia del Cant de Vespres (coneguda, fins el 1970, com Completes). Els cavalls no poden tornar a la ciutat fins que el sol no s'ha post.