Recomanacions

 
Respectar els cavalls i cavallers
No tocar les brides ni cap element dels cavalls mentre corren. Actuar amb seny i prudència.
 
Portar calçat adequat
Evitar les xancletes. No permeten reaccionar ràpidament si s’ha d’esquivar un cavall.
 
Avellanes amb amorosia
El llançament d’avellanes és un acte d’amorosia. S’han de tirar amb suavitat, mai amb intenció de fer mal.
 
Obrir passadís
Als Jocs des Pla, col·laborar per obrir un passadís per a què els cavalls i cavallers puguin córrer amb seguretat i espectacularitat.
 
Alerta amb els cotxets
És perillós circular per les zones de gran aglomeració amb cotxets de fillets petits. Evitar aquests elements, ja que posen en perill els propis petits i també la festa.
 
Emprar els lavabos
Emprar els lavabos públics instal·lats a diferents punts de la ciutat, o també el dels bars. Orinar al carrer és una acció que pot suposar una multa.
 
Informació i respecte
Cal estar informat dels actes de la festa i de les seves tradicions. S’ha de respectar en tot moment l’essència de Sant Joan, i mantenir una actitud col·laboradora.
 
Seny i prudència
En cas de no conèixer la festa i els cavalls, millor ser prudent. Un cavall té molta força i suposa un risc per aquell que no sap com tractar-los.
 
Evitar els excessos
Sant Joan és una festa amb cavalls i aglomeracions, i per tant s’ha d’estar en perfectes condicions per reaccionar. Un consum excessiu d’alcohol pot posar en risc a la persona que el consumeix i també a la festa en sí.
 
Bòtils i llaunes
Llençar bòtils i llaunes al terra pot suposar un perill per als cavalls. La majoria de caigudes estan provocades per aquests elements.

Label

Altres Noticies